Brave Together – Rohkeita yhdessä

Maailmanlaajuinen aloite kaikkien ahdistuksesta ja masennuksesta kärsivien tukemiseksi. Yhteistyössä mielenterveyden asiantuntijoidemme kanssa olemme kehittäneet tukityökaluja, jotka auttavat merkkien havaitsemiseen, itsestä huolta pitämiseen ja apukeinojen löytämiseen.

Ole rohkea. Puhu. Auta ystävääsi.

Kun ystäväsi kamppailee mielenterveysongelmien kanssa, asiaa voi olla vaikea ottaa puheeksi. Brave Talk -lähestysmistavan oppiminen auttaa sinua aloittamaan keskustelun hänen kanssaan ja tukemaan häntä ystävänä.

HALUATKO PUHUA ASIASTA?

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä.

Lue lisää

TUTUSTU PUOLESTAPUHUJIIMME

Saat tosielämän neuvoja rohkeilta ihmisiltä, ​​jotka inspiroivat meitä joka päivä työssään lisätäkseen tietoisuutta mielenterveydestä keskustelun, koulutuksen ja vaikuttamisen avulla.

Usein kysytyt kysymykset

Jokainen voi kokea ahdistusta, mutta kun oireet ovat ylivoimaisia ja jatkuvia ja vaikuttavat jokapäiväiseen elämään, kyseessä voi olla ahdistuneisuushäiriö. Masennukseen liittyy toistuvia, vakavia jaksoja, joiden aikana mieliala, ajattelutapa ja motivaatio muuttuvat selvästi, ja nämä jaksot kestävät vähintään kaksi viikkoa. Ajatusmaailman muutoksiin kuuluvat tyypillisesti negatiiviset ajatukset ja toivottomuus. Masennus vaikuttaa myös uneen/energiaan, ruokahaluun tai painoon.

Ahdistus ja masennus näyttäytyvät kullakin erilaisina, minkä vuoksi niitä on vaikea diagnosoida. Niillä on omat ainutlaatuiset oireensa, jotka voivat olla päällekkäisiä. Tässä on 10 yleistä merkkiä, joiden avulla voit tunnistaa, kärsitkö itse tai joku läheisistäsi ahdistuksesta tai masennuksesta.


  1. Surullinen tai vetäytynyt olo yli kahden viikon ajan
  2. Yritys vahingoittaa itseään tai päättää elämänsä tai sen suunnittelu
  3. Vakava, hallitsematon, riskialtis käyttäytyminen, joka aiheuttaa vahinkoa itselle tai muille
  4. Äkillinen ilman syytä esiintyvä pelko, johon liittyy joskus sydämentykytystä, fyysistä epämukavuutta tai hengitysvaikeuksia.
  5. Merkittävä painon lasku tai nousu
  6. Sellaisten asioiden näkeminen, kuuleminen tai uskominen, jotka eivät ole todellisia
  7. Alkoholin tai huumeiden liiallinen käyttö
  8. Jyrkät muutokset mielialassa, käyttäytymisessä, persoonallisuudessa tai nukkumistottumuksissa
  9. Äärimmäiset vaikeudet keskittyä tai pysyä paikallaan
  10. Voimakkaat huolet tai pelot, jotka haittaavat päivittäistä toimintaa
Maybelline New Yorkin ja The JED Foundationin asiantuntijoiden kehittämä Brave Talk on ilmainen koulutuskurssi, jonka tarkoituksena on antaa nuorille taitoja tukea vaikeuksissa olevia ikätovereita ja auttaa heitä saamaan yhteyttä hoitoon. Jos oppilaitoksesi haluaa lisätietoja Brave Talk -lähestymistavasta, ota yhteyttä [email protected]