ALL

PIDÄ ITSESTÄSI HUOLTA

Anna itsellesi lupa huolehtia itsestäsi. Asiantuntijamme suosittelevat aloittamaan muutamalla yksinkertaisella askeleella.
 1. maybelline-brave-together-model1 (1)

  ÄLÄ JÄÄ YKSIN

  Toisten ihmisten seura tukee ja rauhoittaa. Keskustelu ja kokemusten vertailu kannattaa etenkin sellaisten ihmisten kanssa, jotka auttavat rauhoittumaan ja etsimään vaikeuksiin ratkaisuja.  

  Ystäviin ja perheenjäseniin kannattaa pitää yhteyttä myös poikkeuksellisessa tilanteessa. Jokainen ansaitsee tulla kuulluksi, ja siinä tarvitaan keskustelua. Älä jää yksin.

 2. practiceselfcare-image-border2

  HAE APUA

  Jos kaikki tuntuu liian vaikealta, hae apua ja keskustele jonkun kanssa. Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavista asioista nimettömästi ja luottamuksellisesti. Chatin päivystäjä kuuntelee ja tukee sinua sekä tarvittaessa ohjaa eteenpäin.

 3. MNY_brave_together_FI_infuencer_1_800x800

  RAJOITA RUUTUAIKAA

  Roosa ei tarkista puhelintaan juuri ennen nukkumaanmenoa tai ensimmäiseksi aamulla, jotta sosiaalinen media ei määrittele hänen päiväänsä. On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten kuvat, sanat ja uutiset vaikuttavat sinuun, olivatpa ne hyviä tai huonoja.

 4. practiceselfcare-image-border1

  RAUHOITA MIELTÄSI ERI TAVOIN

  Jos huoli sumentaa näkökenttää tai mieli menee ylikierroksille, tarvitaan rauhoittumisen taitoja. Arjen rutiinien ohella mieltä voi rauhoittaa monella eri tapaa, myös oman mieliharrastuksen parissa. Esimerkiksi ulkoilu ja liikunta ovat monelle luontaisia tapoja rauhoittua. Jollekin toimii musiikin kuuntelu, jollekin käsitöiden tekeminen. Mieti, mitkä ovat sinulle parhaiten toimivia tapoja irrottautua stressistä ja huolesta.

  Erilaisia mielenterveyttä vahvistavia rentoutumis- ja mindfulness-harjoituksia löydät tästä linkistä: https://mieli.fi/vahvista-mielenterveyttasi/harjoitukset/

 5. maybelline-brave-together-model3 (1)

  OSALLISTU TOIMINTAAN

  Toisten auttaminen suuntaa huomiota muualle omista huolista sekä palkitsee ja vahvistaa omaa henkistä jaksamista. Mieti, mikä voisi olla sinun tapasi auttaa: voit esimerkiksi tukea järjestöjen hätäapukeräystä, tarjoutua vapaaehtoiseksi tai olla parhaasi mukaan läsnä omalle lähipiirillesi. Kuunteleminen, huomioiminen ja arkisten asioiden yhdessä tekeminen ovat tärkeää tukea vaikeissa tilanteissa.

 6. mny-brave-together-image-frame3

  MUISTA ARJEN PERUSASIAT

  Turvaa riittävä yöuni, syö hyvin, liiku ja ulkoile. Opi hiljentymään ja hidastamaan, vaali arjessasi asioita, jotka auttavat irrottautumaan ja jotka tuottavat sinulle iloa. Virkistäydy, hulluttele, käytä luovuuttasi. Hemmottele toisinaan itseäsi.

 7. maybelline-brave-together-model2 (1)

  KATSO ITSEÄSI LEMPEÄSTI

  Jos huomaat, että sinulla on taipumus nähdä paineen alla helposti vain kielteisiä asioita, yritä alkaa määrätietoisesti nähdä erilaisissa arkisissa tilanteissa jotain hyvää, kaunista tai mukavaa - myös itsessäsi. Harjoittele myötätuntoa ja lempeyttä itseä kohtaan: pysähdy hetkeksi, kuuntele omia ajatuksiasi ja tunteitasi ja suhtaudu tietoisesti niihin hyväksyvällä asenteella.

JAA TARINASI

ALL

ET ole yksin! Meidän ei tarvitse olla yksin haasteidemme kanssa - auta jakamaan viestiä #BraveTogether Paikka, jossa voit lukea muiden tarinoita, jakaa omasi ja keskustella mielenterveydestä yhdessä @Maybelline ja #BRAVETOGETHER kanssa Instagramissa.

Hoppsan, det ser ut som att du inte har loggat in! Vänligen logga in eller skapa ett nytt konto. Or skapa ett nytt konto.